BÜYÜKŞEHİR ATATÜRK İLKOKULU ÇEVRE DOSTU 1000 OKUL PROJESİNE SEÇİLDİ

 BÜYÜKŞEHİR ATATÜRK İLKOKULU ÇEVRE DOSTU 1000 OKUL PROJESİNE SEÇİLDİ

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi, Millİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı törenle kamuoyuna tanıtıldı.Temiz Okul ve Temiz Enerji' çatısı altındaki bir alt proje olan 'Çevre Dostu 1000 Okul Projesi uygulamaya geçti. Okullarda yürütülecek çevre dostu uygulamalar ile iklim değişikliği ve etkileri ile yerel düzeyde mücadele edebilmek amaçlanıyor. Bu kapsamda öncelikle tüm ilçelerde en az bir tane olmak üzere bin okul belirlendi.Projenin amacı 1000 okulla başlayıp 57 bin 108 okulun tamamının çevre dostu okullar Çevre Dostu 1000 Okul projesine Şarköy'den Büyükşehir Atatürk İlkokulu seçildi.Projenin başlamasının ardından
Büyükşehir Atatürk İlkokulunda çalışmalara başlandı. İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öğretmenlerine sıfır atık eğitimi verildi.

OKULDA PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR:Okula yağmur suyu depolama üniteleri kurularak yağmur suları okulun bahçesinde ve farklı yerlerinde kullanılacak. Okulda sıfır atık kütüphane oluşturulacak Yani öğrenciler, öğretmenleriyle evlerinde veya okullarında kullanılmayan malzemelerin nasıl yeniden kullanıma sokulduğunu deneyimleyip onun uygulamalarıyla yüzleşecekler. Yine yemekhaneler ve kantinlerdeki organik atıklar kompost makineyle gübreye dönüştürülecek. Öğrenciler bunlarla okul bahçelerinde bitkiler yetiştirecek.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çevresel atık, sıfır atık, organik tarım,iyi tarım uygulamaları, zirai atıklar, gıda atıklarından gübre oluşturma konularında öğretmenlere, öğrencilere ve velilere eğitimler verilecek.TESKİ tarafından Çevre ve su tasarrufu, atık su kavramı, yağmur sularının arıtılması konularında eğitimler verilecek.TREDAŞ tarafından Elektrik güvenliği, elektrik tasarrufu konularında eğitimler verilecek.Okula örnek güneş panelleri kurulacak. Okulun muslukları fotoselli hale getirilecek.Okul aydınlatmaları led ampullerle değiştirilecek.Şarköy Belediyesi işbirliğinde okul bahçesinde peyzaj çalışmaları yapılacak.Çevre Dostu Okul seçilen Büyükşehir Atatürk İlkokulunda yapılacak bu çalışmalar ilçemizdeki diğer okullara örnek teşkil edecek.        

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski