KAVAKKÖY LAVANTA FESTİVALİ BAŞLADI

 Kavakköy Lavanta Festivali 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.     Festivalin açılış kurdelası Gelibolu Kavakköy Ekolojik Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Aktepe tarafından kesildi.

     Açılışa Kaymakamımız Hakan Kılınçkaya ve eşi Şenay Kılınçkaya, Gelibolu Tarih ve Çevre Koruma Derneği yöneticileri, Gelibolu Öncü Kadınlar Derneği yöneticileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyeleri, 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ve Şarköy'den gelen 57. Alay Komitesi gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. .

     Festivalde açılan 57. Alay Tekirdağ standında Çanakkale Şehitlerimizi tanıtan kitaplar bulunurken standa gelen ziyaretçilere Türk bayrağı hediye edildi.                 .

     17 Temmuza kadar sürecek olan festivalde lavanta bahçesinde açılan standlarda ziyaretçilere Kavakköy kadınların yufka açıp pişirdikleri gözlemeler, köfte, tavuk, sucuk, ızgara çeşitleri, çay, Türk kahvesi ve çeşitli soğuk içecekler satışa sunuluyor.  .

     Festivalde ayrıca Kavakköy Lavanta'nın el yapımı sabunları, mumları ve lavanta yağlarını, takı aksesuarlar ve ev dekorasyon ürünlerini de satın almak mümkün.          .

     Lavanta bahçesinde ayrıca bahçenin sahibi Nevzat Aktepe'nin kendi el emeği ile yaptığı ahşap objeler, salıncak, oturma yerleri ve çardakların yanı sıra profesyonel dijital fotoğraf çekimleri ve baskıları ile anılarınızı ölümsüzleştirebileceğiniz fotoğraf standı bulunuyor.      .

     Fotoğraf tutkunları için şahane kareler yakalayabilecekleri mükemmel bir günbatımına da sahip olan Kavakköy Lavanta Bahçesi ziyaretçilerini bekliyor.           .

     Lavanta Faydaları            .

     Lavanta mide bulantısı sorunlarına iyi gelir ve anlık etkisi ile kusmayı engeller.

     Sindirim sisteminde sorunları düzenleyerek hazımsızlık sorununu ortadan kaldırır.                                                               Şiddetli baş ağrısını dindirir.                                       .

     Uyku problemi olan kişilerde rahatlık sağlar ve gevşeterek uyku sorununu düzene sokar.                           

     İnsan vücuduna sağladığı rahatlık ve gevşetici özellik sayesinde sinirli kişileri yatıştırır.                                    .     Böbrekte oluşan ağrılara iyi gelir.                                  .

     İştah problemi yaşayan kişilerin büyük oranda sorununu ortadan kaldırır.          .

    Cilt sorunlarına iyi gelir ve cildi yeniler.                           .

     Vücutta oluşan mantar enfeksiyonların tedavisinde uygulanır.                                  . 




 

    

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski