ERİKLİCE SULAMA KOOPERATİFİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR



Eriklice Sulama kooperatifinin Doğal Zeytin, Zeytin Yağı, Sabun, Zeytin Ekipmanları satış mağazası hizmete girdi.

     2005 yılında kıt kaynaklarla kurulan ve kurulduğu günden bugüne yaptığı çalışmalarla hızla büyüyerek örnek bir kooperatif olan Eriklice Sulama Kooperatifi başarılı bir çalışmaya daha imza attı.

     Eriklice mahallesi meydanında açtıkları satış mağazası ile müşterilerine kaliteli zeytin ürünleri satışı gerçekleştiriyor ve üyelerine hesaplı fiyatlarla malzeme tedariki sağlıyorlar.

     Eriklice Sulama Kooperatifi Başkanı Coşar Gezen ile yeni satış noktalarında bir araya gelip faaliyetleri hakkında bilgiler aldık.

     Sayın Coşar Gezen Kooperatifiniz hakkında bilgi verir misiniz?

     "Kooperatifimiz 2005 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı bölgemizin ana geçim kaynağı olan zeytini en iyi şekilde işleyerek, çiftçimizin gelir düzeyini yükseltmek ve göçleri engellemekti. İlk etapta 16 kişi ile başlayan, 2007 yılında 36 kişiye ulaşan şu an 205 üye ile üretim yapan bir kooperatifiz. Zeytinyağı sıkım tesisimiz ve kendi arıtma tesisimiz mevcut. Kooperatifimize ait 1000 zeytin ağacımızın yanı sıra kiraladığımız diğer zeytin ağaçları ile kooperatifimiz adına üretim gerçekleştirmekteyiz.

Kooperatifimizin bu noktaya gelmesinde önemli aktörlerden biri Marmarabirlik Tarım Satış Kooperatifi. İklim şartları olarak zeytinin sınır noktasında üretim yapan bölgemizde Marmarabirliğin varlığı bizlere güç kattı. Zeytine yaptığımız bu yatırımın karşılığını bu sayede aldık. Eriklice ve Mürefte Kooperatifimizin geldiği nokta gözle görülüyor. Bu nedenle bölgemize katkılarından dolayı Marmarabirliğe teşekkür ediyoruz."

     Kooperatifin üyelerine sağladığı imkanlar nelerdir?    

     "Üyelerimize ilaçlama, gübreleme, çapa makinesi, kazayağı, traktör desteği sağlıyoruz. Bu konu için gün geçtikçe artan bir makine parkımız var. Kooperatif olarak üyelerimize ürünleri olan zeytine katkı her türlü ekipman desteği yapıyor uygun fiyatlı ekipman satışı sağlıyoruz. Üyelerimize özel 2021 yılında ücretsiz bir nöbet zeytin sıkımı gerçekleştirdik. Yani ortaklarımıza özel uygun fiyatlı zeytinyağı sıkım avantajı da sağlamaktayız. Üyelerimize ve diğer tüm şahıslara damlama sulama avantajı sağlıyoruz. Damlama sulama sistemi serme hizmeti almak isteyen herkese tarlasında keşif yaparak, isteğe bağlı döşeme hizmeti veriyoruz. Şu anda uzman ekiplerimiz kendimize ait bir noktada çalışma yapıyor."

     Yeni açmış olduğunuz satış mağazanızda hangi ürünler satılmaktadır?       

     "Çeşitli sabunlar (gül, defne, lavanta, kükürt, zeytin, iğde, limon, üzüm çekirdeği), sofralık zeytin, zeytinyağı ve mahallemizde üretilen Nurça sirke, yapıncak üzümü yaprağı, Mursallı mahallesi kooperatifinin üzüm suları, zeytin hasadında gerekli olan tüm ekipmanlar (budama makası, zeytin toplama yaygısı, zeytin silkme tarağı ve makinesi, son sistem şarjlı cihazlar vb.), damlama sulama ekipmanları (boru, vana vb.) Zeytinyağı tenekeleri ve bidonları satılmaktadır. Ürünlerimizin hepsi birinci kalite ürünlerdir ve müşterilerimizin memnuniyeti bizler için önemlidir."

     Bundan sonra gerçekleştirmek istediğiniz planlar nelerdir?

     2005 yılından beri yaptığımız çalışmalar içerisinde en çok önem verdiğimiz proje gölet projesidir. Eriklice'nin sulama sıkıntısına çözüm olacak bu projeyi hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Yakın zamanda çalışmalara başlayacak olan gölet projesi sayesinde ekili alanların hepsi kolaylıkla sulanabilir hale gelecek ve en yüksek verim sağlanacak. Gölet projesinin yanında Eriklice'mizdeki zeytin bakımı yapan çiftçilerimize verilecek olan eğitimler ile zeytin ağaçlarının altına çeşitli sebzeler ve bitkiler yetiştirilmesi için çalışacağız. Ülkemizin güney bölgelerine yaptığımız gezilerde zeytin ağaçlarının altında bodur bitki yetiştiriciliği yapılıyor ve çiftçiler çok yönlü tarım yapıyorlar. Örneğin; Antalya taraflarında ekili zeytin tarlalarında ağaçların altına balkabağı ekiliyor ve böylece çiftçi tarladan daha fazla kazanmış oluyor. Çok ürünlü tarımı mahallemize getirip çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız."

     Satış mağazanızı ziyaret edecek müşterilere ne söylemek istersiniz?

     "Mağazamızda uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlere ulaşmak isteyen müşterilerimizi ziyarete bekliyoruz. Ürünlerimiz birinci kalitede ürünlerdir. Kendi bahçelerimizden kendi tesislerimizde kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimi gerçekleştiriyoruz. En doğal sabunlardan olan zeytin sabununu denemelerini öneriyorum. Ayrıca kooperatifimizin müşterisine sağladığı çevre için yararlı bir geri dönüşümden bahsetmek isterim. Kooperatifimiz zeytinyağı geri dönüşümü yapmaktadır. 4 litre atık zeytinyağı getiren herkese 1 kilo sabun hediyesi vardır. Geri dönüşümü desteklemek adına yaptığımız bu projede bir tane dünyamız olduğunu unutmayalım ve geri dönüşüm yapalım."

Şarköy Gazetesi olarak başarılı çalışmalarını takip etmekten mutluluk duyduğumuz Kooperatif Başkanı Coşar Gezen'i ve Eriklice Sulama Kooperatifini tebrik ediyoruz.                  









     

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski