Belediye Meclisi Toplandı

 


Şarköy Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis toplantısı 1 Şubat 2023 Çarşamba günü saat 14.00'de Kent Müzesindeki  toplantı salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Alpay Var başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına belediye meclis üyeleri Zekeriya Güven ve Ahmet Başer mazeretleri nedeniyle katılamadı. Belediye Başkanı Alpay Var toplantıda yaptığı açıklamada daha önce müsilaj nedeniyle askıya alınan mavi bayraklı plajlarımızın yeniden verildiğini bilgi notu olarak meclis üyelerine aktardı.
Toplantıda görüşülerek karara bağlanan gündem maddeleri şöyle;                 

Gündemin birinci maddesinde Meclisin tatil yapacağı ay tespiti görüşüldü. Meclisin tatil ayının Ağustos ayı  olmasına oy birliği ile karar verildi.                                  

Gündemin ikinci maddesinde Ahmet Öztürk'ün Hoşköy Mahallesi 107 ada 1 parselde bulunan "park" lejantının kaldırılması talebi komisyonun olumsuz raporu doğrultusunda kabul edilmedi.       

Gündemin üçüncü maddesinde Mürefte Mahallesi 174 ada 53 parselin kamulaştırılması talebi Belediye bütçe olanaklarının yetersizliği ile imar komisyonunun olumsuz raporu doğrultusunda kabul edilmedi.

Gündemin dördüncü maddesinde Gaziköy Mahallesi 351 ada 13 parsel numaralı Şarköy Belediyesine ait taşınmazın satış talebi komisyonun olumlu raporu doğrultusunda kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde Gaziköy Mahallesi 352 ada 7 parsel numaralı Şarköy Belediyesine ait taşınmazın satış talebi komisyonun olumlu raporu doğrultusunda kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde Kızılcaterzi Mahallesi 372 ada 1 parselin kuzeyinde bulunan tescil dışı alana ait imar plan değişikliği talebi imar komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.         

 Gündemin yedinci maddesinde Hoşköy Mahallesi 4592 ve 4533 parseller için imar plan değişikliği talebi hakkında çalışmaların devamına karar verildi.

Gündemin sekizinci maddesinde Hoşköy Mahallesi 218 ada 37 parselde Şarköy Belediyesine ait taşınmazın satış talebi imar ve plan bütçe komisyonuna havalesine karar verildi.                       

Gündemin dokuzuncu maddesinde Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğünün İstiklal Mahallesi 896 ada 12 parsel için imar planı değişikliği talebi imar komisyonuna havalesine karar verildi.             

Gündem dışı madde olarak Yeniköy-Sofuköy Kalkınma Kooperatifinin iş birliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanı Alpay Var'a yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.        

Mart ayı Meclis toplantısının 1 Mart 2023 Çarşamba günü saat 14:00'da yapılmasına karar verildi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski