KADINLARIMIZ DEPREMZEDELER İÇİN KIYAFET DİKİYORLAR


Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili derinden etkileyen depremler  sonrasında Şarköy Halk Eğitim Merkezi'nde bir araya gelen kadınlar, depremzedeler için kıyafet dikmeye başladı.                                        


Kahramanmaraş'ta arka arkaya meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından ülke genelinde yardım seferberliği başlatıldı. Bölgede arama kurtarma faaliyetleri devam ederken,depremden etkilenenlerin giyecek ihtiyaçlarının karşılanması için Şarköy'de kadınlar bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi'nde bir araya gelen kadınlar, depremzedeler için kıyafet dikimine başladı. Özellikle kışlık giyecek ihtiyacının yaşandığı deprem bölgesindeki vatandaşlar için dikilen kıyafetler kolilere konularak bölgeye gönderilecek.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Duman yaptığı açıklamada; "Halk Eğitimi Merkezi olarak depremzedelerimize yardım etmek için karınca kararınca, elimizden geldiği kadar, bu manada çaba sarfediyoruz. Gönüllü hocalarımızın ve kursiyerlerimizin çabasıyla, Bere/Boyunluk, Patik, Yetişkin Alt Kıyafet, Üst Kıyafet, Çocuk Alt kıyafet, Üst kıyafet dikimine başladık. El birliği ile çalışıp afet bölgesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Şu anda Halk Eğitimi merkezimizde, Eriklice mahallesindeki kurs merkezimizde ve kursiyerlerimiz evlerinde canla başla çalışıyorlar. Kurumumuz usta öğreticileri ve kursiyerlerimizin diktiği palto ve pijamalarla birlikte afet bölgesine gönderilmek üzere emanet edilen ihtiyaç malzemeleri Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan toplama yerine ulaştırıldı. Çalışmaya,destek olmaya devam ediyoruz. Kumaş bulduğumuz sürece cumartesi ve pazar günleri de çalışıp üretim yapacağız. Kumaş yardımında bulunmak isteyenler bize ulaştırabilirler. Yardımcı olmak isteyenler ihtiyaç listesindeki malzemeleri ilçemiz Kapalı Spor Salonundaki görevlilere teslim edebilirler. Ulaşım sorunu yaşayanlar kurumumuza teslim edebilir, biz iletiriz. Isınmaya yönelik yardımlara ağırlık verilmesi önem arzetmektedir. Nakti bağış yapacak vatandaşlarımız resmi yardım hesaplarına para yatırdığından emin olmalıdır." dedi.       

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski