ŞAKUD ÜYELERİ DEPREM BÖLGESİNDE

 



Kahramanmaraş'ta gerçekleşen deprem sonrası etkilenen 10 ilde enkaz arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Şarköy Arama ve Kurtarma Derneği (ŞAKUD)nin 7 üyesi deprem sonrasında çalışmalara katılmak üzere AFAD bünyesinde deprem bölgesine gittiler. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Şarköy Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Hüseyin Yaldız; ''Derneğimizin 7 üyesi AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü bünyesinde arama kurtarma çalışmalarını Adana'da ve Hatay'da sürdürüyorlar. Ben ve 2 üyemiz ise AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü Koordine Merkezinde görev yapıyoruz. Tekirdağ'dan ilk gün 3 otobüsle 145 AFAD gönüllüsü, ikinci gün 1 otobüsle 46 AFAD gönüllüsünü deprem bölgesine uğurladık. İkinci gün yine AFAD bünyesinde bir otobüs gönüllü, bir otobüs ise Malkara'dan madenci deprem bölgesine sevk edildi. Toplamda 5 otobüs ile 245 kişi, çok sayıda iş makinesi ve insani yardım malzemesi sevk edildi ve edilmeye devam ediyor." dedi.Üzücü depremin ardından birinci derece deprem bölgesi olan ilçemizde ŞAKUD olarak Şarköy Belediyesinden ve iş insanlarından dernek faaliyetlerinin yürütüleceği bir yer ve ekipman desteği beklediklerini dile getiren Dernek Başkanı Hüseyin Yaldız "Derneğimize destek verilirse ilçemizde yaşanacak acil durumlarda bölgemizde ilk arama kurtarma çalışmalarını başlatabilecek tek STK biziz ve hiçbir şekilde destek göremiyoruz.Siz değerli yetkililer bizlere ön ayak olarak hem kendi canınızı hem de vatandaşların daha çok bilgilenerek kendi canlarını kurtarmalarına vesile olabilecekler." dedi.Dernek Başkanı Yaldız;"Bu gibi doğal afetlerde AFAD ile akredite olabilecek22 kişilik profesyonel ekibimiz ile Şarköy halkının ve ülkemizin her zaman yanındayız. Milletimizin başı sağ olsun, deprem can almaz tedbirsizlik can alır." Diyerek sözlerini tamamladı

ŞAKUD DEPREM BÖLGESİNDE                                                                                 

1. Derece deprem bölgesi olan ilçemizde duyarlı kişiler tarafından kurulan Şarköy Arama Kurtarma Derneği üyelerinin deprem bölgesindeki ilk izlenimi şu şekilde:"Tekirdağ AFAD ekibiyle birlikte Şanlıurfa’ya geldik. Yaklaşık 26 saat sürdü Tekirdağ'dan buraya gelmemiz. Yol üzerinde yardım araçları saha araçları kepçeler vs inanılmaz duygulandıran sahnelerdi. Bir de bu olanların yanı sıra da çok fazla ticari araç vardı ki trafiğe baya engel olunuyordu akış olmuyordu. Hava şartları sabah öğle akşam güzel lakin gece ve sabaha karşı kar tipi fırtına içerisinde geldik. Yol üzerinde maalesef gördüklerimiz yaşadıklarımız iyi şeyler değildi. Özellikle Kahramanmaraş Nurdağ ilçesi bağlı mahalleleri yerle bir vaziyette. Enkaz üstlerinde bir umut yaşam belirtisi için canla başla mücadeleler veriliyor. Bunlar sağlanırken iletişimler telsiz üzerinden sağlanıyor, elektrikler jeneratör eşliğinde sağlanıyor. Trafiğe çok ihtiyaç halinde olunmadıkça çıkılmamasını istiyoruz." 

 

 

 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski