Şarköy'den 50 hacı adayı başvurdu


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 hac kurasına Şarköy'den 50 kişi başvurdu.Hac kuraları 15 Şubat'ta çekilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 hac organizasyonu başvuruları 31 Ocak'ta son buldu.
 Şarköy İlçe Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgiye Şarköy'den oda tercihli veya otel tipli olmak üzere toplam 50 kişi kuraya başvurdu.Şarköy'den bu yıl hacca gitmek için kuraya girecek 50 kişinin yanı sıra beklemede olan ve tekrar kuraya girecek 418 hacı adayı daha bulunuyor.

 KURA 15 ŞUBAT'TA ÇEKİLECEK                              

Hacı adayları 15 Şubat'da katsayıya dayanan kura sistemiyle belirlenecek.Hac asil kayıtları 20 Şubat - 3 Mart arasında yapılacak. Kurada adları çıkan hacı adayları da ilk çıkışı 30 Mayıs tarihinde son çıkışı da 24 Haziran tarihinde olmak üzere kutsal topraklara doğru yola çıkacak.Müftülük yetkilileri, geçen sene kurada adı çıkan ancak Kovid-19 salgınından dolayı kutsal topraklara gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşların bu yıl kuraya katılmadan gideceğini belirtti.Hacı adaylarının kura katsayıları, başvuru yaptıkları yıl süresinin iki ile çarpılmasıyla belirlenecek. Adaylardan bu sene başvuranların 1,2 sene önce başvuranların 4,3 sene önce başvuranların ise 9 defa kuraya dahil olacağı aktarıldı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski