Şarköy Belediyesinde Görev Değişimi

Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Çavuşoğlu görevini Gülten Yanık'a devretti

Şarköy Belediye Meclisinin Nisan  ayı olağan toplantısı 4 Nisan Salı günü saat 14.00'de Kent Müzesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya mazereti bulunan meclis üyesi Zekeriya Güven katılmadı.

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde değişikliğe gidildi.Bir yıldır belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten belediye meclis üyesi Eczacı Yasemin Çavuşoğlu görevi belediye meclis üyesi Gülten Yanık'a devretti. Belediye Başkanı Alpay Var görevini bırakan Yasemin Çavuşoğlu'na plaket takdim etti.Görev değişiminin ardından gündem maddelerine geçildi. Görüşülen gündem maddeleri şöyle:                  

Gündemin birinci maddesinde Denetim Komisyonu Raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Faaliyet Raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.                      

Gündemin üçüncü maddesinde Encümen Üyeliği seçimi için oylama yapıldı. Oylama sonucunda Encümen üyeliğine Mehmet Ali Kırca ve Neşet Yavuz seçildi.        

Gündemin dördüncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği seçimi için oylama yapıldı. Meclis üyeleri Sedat Of, Sercan Yılmaz,Selçuk Güvenilir, Yasemin Çavuşoğlu ve Zekai Can komisyona seçildi.                   

Gündemin beşinci maddesinde İmar Komisyon Üyeliği seçimi için oylama yapıldı.İmar Komisyonuna Selçuk Güvenilir, Neşet Yavuz, Yasemin Çavuşoğlu, Tuncer Aslan ve Mert Coşkun seçildi.                                          
Gündemin altıncı maddesinde İçişleri Komisyon Üyeliği seçimi için oylama yapıldı. Mehmet Ali Kırca, İlyas Keklik ve Cafer Öztürk komisyona seçildi.                    

Gündemin yedinci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğünün ek bütçe talebi plan bütçe komisyonuna havale edilip verilen arada toplanan komisyonun olumlu kararı doğrultusunda kabul
edildi.    
                                
Gündemin sekizinci maddesinde Özdemir Bayaşoğlu'nun İstiklal Mahallesi 666 ada 3 parselde bulunan belediye hissesini satın alma talebi imar ve plan bütçe komisyonuna havale edildi.    

Gündemin dokuzuncu maddesinde Yapı Kontrol Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma
Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin görüşülmesi İçişleri komisyonuna havale edilip verilen arada toplanan komisyonun olumlu kararı doğrultusunda kabul edildi.

Gündemin 10. maddesinde 06 Şubat 2023 tarihli depremler sonrası ilçemiz yapı ruhsatı ve inşaat uygulamalarına ilişkin düzenlemeler görüşüldü ve imar komisyonuna havale edildi.              

Gündem maddelerinin ardından gündem dışı maddeler görüşüldü.                      
Hoşköy mahallesinde bulunan otelin depreme dayanıksızlığı, güçlendirme yada yıkımı ile ilgili yapılan başvuru kabul edilip imar komisyonuna havale edildi.
Gündem dışı son madde belediye başkan yardımcısının alacağı ücret plan bütçe komisyonuna havale edilip kabul edildi.                         

Meclis 2 Mayıs Salı günü toplanmak üzere oturumu sona erdirdi.                        


                                         





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski