Belediye Meclisi Toplandı


Şarköy Belediye Meclisinin Haziran ayı meclis toplantısı 1 Haziran Perşembe günü saat 14.00 de Kent Müzesindeki toplantı salonunda gerçekleştirildi.Belediye Başkanı Alpay Var başkanlığında yapılan toplantıya belediye meclis üyeleri Yasemin Çavuşoğlu, Zekeriya Güven, Ahmet Yalçın Başer ve Cafer Öztürk mazeretleri nedeniyle katılamadı. 

Gündemin birinci maddesinde 01.07.2021 tarih sayılı Belediye Meclis Kararının 6 ve 7 nolu plan notlarının revizyonu talebi görüşüldü. Bu talep imar komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Şarköy İlçesi Cumhuriyet, Camikebir ve İstiklal Mahalleleri uygulama imar planında ayrık nizam yapılaşma koşullarını sağlamayan parsellere ilişkin düzenlenen plan notu talebi görüşüldü. Bu talep imar komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.                             

Gündemin üçüncü maddesinde 01.12.2022 tarih 182 sayılı Belediye Meclis Kararına Tekirdağ Mimarlar Odasınca yapılan itirazın değerlendirilmesi görüşüldü. Bu madde imar komisyonunun itirazın reddi kararı doğrultusunda oy çokluğu ile itirazın reddine karar verildi.        

Gündemin dördüncü maddesinde Şeref Coşkun'a ait Coşkun Otelin bulunduğu İstiklal Mahallesi 804 ada 60 parselin içkili bölge kapsamına alınması talebi içişleri komisyonuna havale edildi.Bu karar verilen arada görüşen içişleri komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı olarak görüşülen Tarifelerin (halı saha ve stand ücretleri) belirlenmesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.              

Verilen arada görüşen komisyon tarifeleri şu şekilde kararlaştırdı.                        .

SEYYAR KULÜBE ÜCRETLERİ:                            

Seyyar Kulübe : 6000 TL.1. derece Gazi yakını: 4000 TL, Engelli: 3000 TL, Gazi:2000 TL, 1. Derece şehit yakını: Ücretsiz.                     

HALI SAHA ÜCRETLERİ:

Halı saha ücreti: 1 saat 350 TL, 09-16 saatleri arası: 200 TL.                                 .

Tenis ücreti: 50 TL.        

Uğur Karaca'nın Mürefte mahallesi 203 ada 2 parselin içkili bölge kapsamına alınması talebi içişleri komisyonuna havale edildi. Bu talep verilen arada görüşen içişleri komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda kabul edildi.                                    

Eren Bülbül'ün adının ilçemizdeki bir sokak veya caddeye verilmesi talebi görüşüldü. Daha öncede gündeme gelen bu talep ile ilgili komisyon çalışmalarının devamına karar verildi.           

Görüşülen maddelerin ardından meclis 4 Temmuz Salı günü saat 14.00 de toplanmak üzere oturumunu sona erdirdi.                                                

                                                                                                          (Haber Merkezi)



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski