15 Temmuz Şehitleri Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şarköy'de Etkinliklerle Kutlandı



15 Temmuz Şehitleri Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şarköy'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.15 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00 da Şarköy Şehitliğinde başlayan anma programında şehitler dualarla anıldı.

Sunuculuğunu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Duman'ın yaptığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.Ardından Şehitlerin ruhlarına Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. İlçe Müftüsü Ramazan Tekin tarafından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz için şahadet mertebesine ulaşan tüm vatandaşlarımız için dua okundu. Şehitlikteki anma programına Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Alpay Var, Garnizon Komutanı Vekili Ersel Olçar, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Hasan Doğan, Sahil Güvenlik Komutanı Bahattin Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.   

15 Temmuz Cumartesi günü yapılan anma programı saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.Sunuculuğunu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Duman ve Onur Özcan'ın yaptığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.Program Kuran-ı Kerim Tilaveti, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin'in yaptığı dualar, 15 Temmuz temalı video gösterimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarına canlı bağlantılar ve Malik Yalçın adlı vatandaşımızın şiir okumasıyla devam etti.Programda Kaymakam Hakan Kılınçkaya bir konuşma, gerçekleştirdi. Kılınçkaya konuşmasında; Bundan 7 yıl önce bugün bizden biri gibi görünerek dış mihrakların etkisiyle, sinsi plan ve desiselerle ülkemizi içeriden çökerterek başka ülkelerin müstemlekesi yapmaya çalışan hain, münafık bir şebekeyle karşılaştık. Bu necip millet uçağa, topa, tüfeğe,tanka göğüs gererek sadece elinde bayrak, kalbinde imanla bu ne olduğu belli olmayan çapulcularla mücadele etti ve bu kutsal toprağımızı kimselere vermedi, bu kararlı duruşta çok şehit verdik ve yaralanan gazilerimiz oldu. Onlara Cenab-ı yarınlarımıza ve şanlı ordumuza yapılmıştır. Bu ordu bizim, Mehmetçikler bizim evlatlarımız. Polis, bizim polisimiz. Milletimiz bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir.Biz, çağ açıp çağ kapatan Fatih'in torunlarıyız. Biz, ölmek var dönmek yok, ben size ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız. Dünya gördü ki başka milletler gibi korkup kaçmak, boyun eğmek bizim ruhumuzda yok. Atalarımızdan miras aldığımız bu toprakları evlatlarımıza miras bırakmak için canımız pahasına korumaya kararlıyız. 15 Temmuz'da şehit düşen yiğitlerimize Allah'tan rahmet ve gazilerimize sağlık ve afiyet dilerim." dedi.                                          .

Ardından Kıbrıs Gazimiz İsmail Karataş'a gazilik madalyası Kaymakam Kılınçkaya tarafından teslim edildi.15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi  ve Milli Birlik Günü Kutlama programı saat 00.13 itibariyle Türkiye genelinde sela okunması ile  sona erdi.                              .

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Kaymakam Hakan Kılınçkaya,Belediye Başkanı Alpay Var,Garnizon Komutanı Vekili Ersel Olçar, İlçe Emniyet Müdür Bilal Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan, Sahil Güvenlik Komutanı Bahattin Aydın, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, MHP İlçe Başkanı Gökhan Yıldız, BBP İlçe Başkanı Ergin Kahya, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.         

Ayrıca 14 Temmuz Cuma günü Şarköy Kaymakamlığınca Çarşı Camiinde cuma namazından önce şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu ve Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.   




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski