ERİKLİCE SULAMA KOOPERATİFİ YENİ SEZONU YENİ MAKİNELERİ İLE KARŞILIYOR

 

                                 

     Örnek Kooperatifler arasında yer alan S.S. Eriklice Sulama Kooperatifi çalışmalarına güçlenerek devam ediyor.

     2005 yılında Eriklice mahallesinin tarımsal kapasitesini arttırmak tarımsal sulamayı güçlendirmek amacı ile kurulan kooperatif önemli çalışmalara imza atıyor.

     Kooperatif bünyesinde bulunan zeytinyağı fabrikası bu sezonu yeni makineleri ile karşılayacak. Zeytinyağı Üretim Tesisi Modernizasyon ve Kapasite Artış projesi ile ekipmanlarını  geliştiren Kooperatif kullandığı makineleri 2 faz sisteme uygun olarak büyüttü.

     Çift motorlu yeni makine ve santrifüj sistemi ile zeytin üreticilerinin zeytinlerinden daha kısa sürede daha verimli bir şekilde yağ elde edilecek.

     S.S. Eriklice Sulama Kooperatifi Başkanı Coşar Gezen ziyaretimizde yaptığı açıklamada, "S.S. Eriklice Sulama Kooperatifi olarak bakanlığın teşvikinden faydalanarak makinelerimizi güçlendirdik. Şu anki yenilememizin ardından bakanlığımızın önerdiği 2 fazlı sistem ile üretimi daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Projemizin maliyeti artan fiyatlarla birlikte 4 milyon TL'ye ulaştı.

Üretim sezonu öncesi diğer ekipmanlarımız olan traktör, forklift, traktör kasaları ve depolarımızda gerekli bakım ve yenilemeleri de yaptık. Bu yıl zeytinde rekoltemiz çok düşük. Kuraklığın olumsuz etkisi altındayız. Bu da kooperatifimizin kuruluş amacı olan tarımsal sulamanın bölgemiz için ne kadar önemli  olduğunu ortaya koyuyor. S.S. Eriklice Sulama Kooperatifi olarak sulama göleti projemizde arazi kamulaştırma aşamasına geldik. Bu aşamadan sonra gölet inşaatına başlanacak. Sulama bölgemiz çiftçisi için hayati öneme sahip. Tarımsal faaliyetlerimiz verimli bir şekilde sürdürebilmemiz için tarımsal sulamaya ihtiyacımız var. Son olarak bu yıl S.S. Eriklice Sulama Kooperatifi olarak sıkım fiyatlarımızı da belirledik. Ortaklarımıza 400 kiloya kadar 900 tl yani kilosu 2,25 tl. Ortak dışı üreticilere 400 kiloya kadar 1000 tl yani kilosu 2,50 tl sıkım bedeli alacağız." dedi.  

     Şarköy Gazetesi olarak başarılı çalışmalarından dolayı S.S. Eriklice Sulama Kooperatifi Başkanı Coşar Gezen ve yönetimini tebrik ediyoruz.               

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski