Şarköy'ün 101. Kurtuluş Günü’nü coşkuyla kutladık.

 





Şarköy'ün 101. Kurtuluş Günü’nü coşkuyla kutladık.

Jandarma Komandolarının gösterisi kutlamalara renk kattı.

Şarköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü 17 Kasım 2023 Cuma günü törenlerle ve büyük bir coşkuyla kutlandı.Kutlamalara Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığına bağlı komandolarımızın gösterileri damga vurdu.Jandarma Komandolarımızın Atatürk Caddesi girişinden başlayan ve Cumhuriyet Meydanına kadar süren gösteri yürüyüşleri halkımız tarafından büyük alkış aldı.

Şarköy'ün kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlama törenleri saat 10.45'de sunuculuğunu Şehit öğretmen Neşe Alten İlkokulu sınıf öğretmeni Ezgi Eşme'nin yaptığı çelenk töreni ile başladı.Törende Kaymakamlık çelengi Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanlığı çelengi Belediye Başkanı Vekili Selçuk Güvenilir,tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde Şarköy Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Kenan Ozan Genç yönetiminde İstiklal Marşımız söylendi ve şanlı bayrağımız göndere çekildi. Sunuculuğunu öğretmen Ezgi Eşme'nin yaptığı Cumhuriyet Meydanındaki tören Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir'in okulların ve törene katılanların Kurtuluş Gününü kutlaması ile başladı.Kurtuluş Gününün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir yaptı.

Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir konuşmasında;Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım,Sayın Protokol Üyelerimiz ve Kahraman Gazilerimiz, Kıymetli Şarköylü hemşehrilerimiz ve değerli gençler; güzel ilçemiz Şarköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü törenine hoşgeldiniz. Bugün 17 Kasım 2023 Şarköy'ümüzün onur ve gurur günüdür. Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. Milletimizin bağımsızlığına olan büyük tutkusu ülkemizin her yerinde olduğu gibi tam 101 yıl önce ilçemizde de kendisini göstermiştir. Vatan savunması için en zor şartlarda dahi elinde avucunda ne varsa ortaya koyan, eşi, benzeri görülmemiş fedakarlıklarda bulunan, canı pahasına özgürlüğünden, bağımsızlığından asla ödün vermeyen kahraman ecdadımızın bize miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağına bizlerde sonsuza kadar sahip çıkacağız. Güzel yurdumuzun kurtuluşunu, varlığını ve bütünlüğünü koruma kararlılığını bir çırpıda anlatmak mümkün olmasa da Atalarımızın verdiği milli mücadele ruhunu yaşamak, anlamak ve gelecek kuşaklara aktarmak boynumuzun borcudur. Yitirilen canlarla, dökülen kanlarla uğruna büyük bedeller ödenen bu topraklar için, bizler de güzel ilçemiz Şarköy'ümüze en iyi şekilde hizmet etme gayretindeyiz. Bu duygularla; düşman işgali altındaki yurdumuzu Milli Mücadele meşalesini yakarak, milletimizin kaderini değiştiren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Bu toprakların ferdi olmanın gururu ile sizleri en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kurtuluş Günümüz kutlu olsun." dedi.


Daha sonra sunucu Ezgi Eşme kutlama mesajı gönderen Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar,Cem Avşar, Selman Hamşıoğlu ve Tekirdağ Valisi Recep Soytürk''ün isimlerini anons etti.    

Ardından İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gizem Kıvran "Mustafa Kemal'in Kağnısı adlı şiiri okudu. Cumhuriyet Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu. Evrenosbey Ortaokulu  öğrencisi Melin Gülkan "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" adlı şiiri okudu. Daha sonra Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı Komandoları gösterilerini sundular. Komandoların göstesisi çok beğenildi ve büyük alkış aldı.Şehit Öğretmen Neşe Alten ilkokulu öğrencisi Süleyman Bulgur "Bayrağım" adlı  şiiri okumasının ardından Şarköy'ün Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 

Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.   Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak verdi.Ödül alan öğrencilerin isimleri şöyle: 

Resim Yarışması: 1. Cemre Nilay Özgür (Cumhuriyet İlkokulu), 2. Ravza Sümeyye Akçiçek(Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu), 3. Azra Ada Çobanlar(Mürefte İlkokulu) Şiir Yarışması: 1. Deniz Berke  Arıkan (Cumhuriyet Ortaokulu),2. Perhan Asya İnci (Evrenosbey Ortaokulu), 3. Almina Bek (Eriklice Ortaokulu)                           

Kompozisyon Yarışması: 1. Burcu Ela Sözer (Mürefte Anadolu Lisesi), 2. Eylül Sangur(Şarköy Anadolu Lisesi), 3. Ahmet Can (Şarköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)                  

Bayram kutlama programı Şarköy Anadolu Lisesi Bando Takımının gösterisi ile sona erdi.                                              Bayram kutlama programı Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu Müdürlüğü tarafından hazırlandı.                                

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski