Kick Boks Sporcularımız Türkiye Şampiyonasına katılıyor

 


Türk Kickboks'una başarı kazandıran Şarköy Genç Yiğitler Spor Kulübü Kickboks Antrenörü Siyah Kuşak 3.Dan Fatih Akarca ve Kulüp Başkanı Ercan Akpınar'ın öğrencileri 22-29 Ocak 2024 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak Spor Toto Türkiye Kick Boks şampiyonasında Şarköy İlçesini temsil edecekler. 
Genç sporcularımız Türkiye Şampiyonasına gitmeden önce antrenörleri Fatih Akarca ile birlikte Belediye Başkanı Alpay Var ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Yanık'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette genç sporculara Türkiye şampiyonasında başarılar dileyen Belediye Başkanı Alpay Var sporculara hediyeler verdi. 14 sporcu ile spor Toto Türkiye Kick Boks şampiyonasına katılan sporcularımızın isimleri ve kategorileri şöyle:
Aybüke Özdemir - 21 Kilo Alt Minik Bayan .
Melinay Yılmaz - 24 Kilo
Alt Minik Bayan .
Can Çetindağ - 27 Kilo .
Alt Minik Erkek .
Poyraz Kara - 27 Kilo Alt
Minik Erkek .
Hilal Özkan - 28 Kilo Minik Bayan .
Ece Naz Kara - 28 Kilo
Minik Bayan .
Nisan Seval - 42 Kilo Minik Bayan .
Furkan Eymen Akarca -
37 Kilo Yıldız Erkek .
Zeynep Sert- 46 Kilo Yıldız Bayan .
Yiğithan Akpınar- 57 Kilo Genç Erkek .
Mesih Aslan - 74 Kilo .
Genç Erkek .
Yaren Zeynep Yıldız - 55
Kilo Büyük Bayan .
İlayda Aslan - 65 Kilo .
Büyük Bayan .
Efekan Alkan - 74 Kilo .
Genç Erkek .
Konu hakkında bir açıklama yapan Antrenör Fatih Akarca gazetemize yaptığı açıklamada; "Şarköy Genç Yiğitler Spor Kulübü olarak sporcularımızı her konuda destekleyen Şarköy Belediye Başkanımız Sayın Alpay Var'a ve sporcularımızın ailelerine teşekkür ederim. Benim amacım yarınlarımız olan çocuklarımızı topluma yararlı ve sağlıklı birer birey olarak yetiştirmektir.
Spor yapan çocukların daha sağlıklı daha zeki olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Devletimiz spor yapan çocuklara orta öğretim puanına ek puan vermektedir. Spor yapan çocuk derslerinden geri kalmadığı gibi aksine daha başarılı olmaktadır. Ödül olarak Devletimiz spor yapan çocukları O.Ö ek puan ile ödüllendirmektedir. Ayrıca Milli sporculara dönüşümsüz burs, üniversite okuma şansı ve atama verilmektedir. Yarınlarımız olan tüm çocuklarımızı spora davet ediyoruz." dedi. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski