Şarköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Alanının Açılışı Gerçekleştirildi. Merhum Gökhan Gökkaya unutulmadı


 Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Trakya Kalkınma Ajansının "Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında yapımı tamamlanan Şarköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Uygulama alanının açılışı gerçekleştirildi.

     22 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 10.30'da gerçekleştirilen açılışa Vali Aziz Yıldırım, Kaymakam Hakan Kılınçkaya, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür V. Fatih Bozboyacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Trakya Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Melih Ergene, Belediye Başkan Yardımcısı Ogün Kürümoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan, MHP İl Başkanı İlker Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Yıldıray Çakar, MHP İlçe Başkanı Gökhan Yıldız, Esnaf odası Başkanı Mesut Mutlu, Daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

     Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma yaptı. Barış Elma konuşmasında "Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğümüz "Şarköy'e hoş geldiniz" adlı proje ile konaklama ve yiyecek hizmetleri uygulama alanı açılış törenine hoş geldiniz. Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu hedefleri doğrultusunda ekonomik ve sosyal sektörlerin işgücü taleplerinin mesleki ve teknik eğitim ile karşılama isteyenleri meslek sahibi yapma ulusal ve uluslararası standartlara uygun mesleki yeterliliğe sahip iş gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve bu misyonunu yüklenen okullardan biri olan Şarköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde Konaklama

ve Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri adında 2 alanı bulunmaktadır. Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında toplam 85 öğrencimiz, yiyecek içecek hizmetleri alanında 165 öğrencimiz öğretmen toplam 250 öğrenci ile eğitim öğretime faaliyeti sürdürmektedir.

Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülmekte olan 2019 yılı turizmin geliştirilmesi çeşitlendirilmesi mali destek programına yapmış olduğumuz başvuru sonrasında Şarköy'e Hoş geldiniz isimli projemiz kabul edilmiştir. İlçemizin konaklama ihtiyacına destek olacak öğrencilerimizin uygulamalı eğitim yapmasına olanak sağlayacak ve ilçemize ekonomik girdi sağlayacak olan 35 metrekare 4 adet ahşap bungalov ev 60 metrekare bir adet ahşap restorandan oluşan uygulama yeri projemiz tamamlanarak açılışa hazır hale getirilmiştir. Bugün açılışını yaptığımız bu projenin başında büyük bir heyecanla proje başlangıç temellerini atan hazırlıklarını tamamlayan çok değerli meslektaşım mesai arkadaşım okul müdürümüz merhum Gökhan Gökkaya'nın başkanlığını yaptığı ve çok emek harcadığı bu projeyi  tamamlamanın mutluluğunu yaşamaktayım. Mekanı cennet olsun diyor kendisini rahmetle anıyorum. Bölgesel kalkınmaya sosyal ve ekonomik gelişme en önemlisi de öğrencilerimizin teorikte öğrendiğini pratikte uygulamasına katkı sağlayacak bu tesisin yapılmasına katkıları destekleri ve teşvikleri için başta Valimiz sayın Aziz Yıldırım'a Kaymakamımız sayın Hakan Kılıçkaya'ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan'a, Trakya Kalkınma Ajansı genel sekreterimiz sayın Mahmut Şahin'e, Şarköy Belediye Başkanımız sayın Alpay Var'a ve tüm emeği geçenlere okulumuz ve ilçemiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Saygılarımla arz ederim." dedi.

     Barış Elma'nın konuşmasının ardından Trakya Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Melih Ergene bir konuşma yapıp projenin detayları amacı ve finansmanı hakkında bilgiler verdi.                   .

     Melih Ergene'nin konuşmasının ardından konuşma gerçekleştiren Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulasan "Eğitime yapılacak yatırımlar için bakanlığın ödenekleri ve diğer kurumların çağrıları sonucu yaptıkları başvurular olduğunu, 2019 yılında Trakya Kalkınma Ajansının çağrısı üzerine 12 okula 5 milyonun üzerinde makine ve donanım desteği sağlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Pandemi nedeniyle geciken projemizin hazırlık safhasında önemli çalışmaları olan okulumuzda müdürlük yapan rahmetli Gökhan Gökkaya'nın emeklerinden dolayı değerli eşlerine teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.                         .

    Kaymakam Hakan Kılınçkaya yaptığı konuşmada 2019 yılında başlatılan projenin pandemi nedeni ile gecikmeye uğrasa da tamamlanmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. İlçemiz turizmine önemli katkı sağlayacak uygulama noktasına valimizin katkıları ile 4 bungalov daha eklenmesini istediklerini söyledi.                   .

     Açılışta konuşan Vali Yıldırım; "Hepinizin gördüğü gibi burada bir okulumuz var. Burada teorik eğitimler veriliyor ve artık burada bir uygulama sahası var okulun. Öğrencilerimiz burada teoride öğrendiklerini, pratikte uygulama imkanı bulacaklar. Aynı zamanda bütün bir yaz boyunca da turizm sektörünün içinden biri olarak bilgilerine ve tecrübelerine daha  fazla bilgi daha fazla tecrübe katacaklar. Bilmediklerini birbirlerinden öğrenecekler, hatta bu sektöre bilgi ve tecrübelerini katmak suretiyle katkıda bulunacaklar. Her zaman teorik ile pratiği birleştirmek gerekir diye söylüyoruz çünkü eğitim dediğiniz şey, insanları hangi alanda olursa olsun, hayata müdürü merhum Gökhan Gökkaya'nın eşi Hatice Gökkaya açılışta yaptığı konuşmada "Gökhan bey gerçekten biz ailesinden fedakarlık etti. Ömrünün son altı ayında bu proje için ayırdı. Yeri geldiğinde bir bayan olarak bize artık zaman ayırman gerekiyor dediğim çok oldu. Son gün yine gitmişti ve verilen ödeneği kuruşuna kadar söylemişti. Evladımda üzerini de biz tamamlayalım çok heyecanlısın demişti. Sonradan bu projeyi tamamlayan herkese teşekkür ediyorum. Gökhan bey aramızda olmasa da bizimle olduğunu düşünüyorum. Ruhu şad olsun, çok sağolun." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aziz Yıldırım söz alarak uygulama alanındaki restaurant'a projeyi başlatan ve projede büyük emekleri olan merhum Gökhan Gökkaya'nın adının verileceğini belirtti.                                            

     Açılışta Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu ve MHP İl Başkanı İlker Yücel söz alarak kısa konuşmalar yaptılar. Kurdela kesilmesinin ardından Bungalov evler ve  restaurant gezildi, misafirlere tanıtıldı.  Açılışa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.  








    

     

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski