Şarköy'de Deprem Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

 

     Şarköy'de 11-12 Ağustos Perşembe ve Cuma günleri Şarköy Arama Kurtarma Derneği (ŞAKUD) koordinesinde, AFAD, Kızılay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde deprem farkındalık etkinliği düzenlendi.

     Cumhuriyet Meydanında iki gün boyunca 20.30-23.30 saatleri arasında yapılan etkinliğe Çorlu Kızılay Kan Merkezi 1 tır 5 uzman personel, AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü 1 Mercedes Arama Kurtarma Aracı 5 uzman personeli ve ikram aracı 2 personeli, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon Tırı 4 uzman personeli ve ŞAKUD 15 üyesi ile katıldı.

     Etkinlik süresince Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından 117 kişiden kan bağışı alındı. 4 binin üzerinde vatandaşa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon Tırı ve AFAD Kurtarma yetkilileri tarafından deprem farkındalık eğitimi verildi.

     Yoğun bir tempo ile geçen etkinliğin ardından görüştüğümüz ŞAKUD Başkanı Hüseyin Yaldız "İlçemizi bekleyen tehlikeleri düşünerek 2021 yılında kurduğumuz Şarköy Arama Kurtarma Derneği olarak kısa sürede 79 üyeye ulaştık. Yeni üyelerimizin eğitimleri kısa süre sonra başlayacak. Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğimize 15 üyemizle katılıyoruz. Kızılay Kan merkezimiz çok ihtiyaç duyulan kan stok sayısını arttırmak amacıyla kan alım merkezi ile burada.

AFAD İl Müdürlüğü Mercedes arama kurtarma aracı ile burada. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Deprem Simülasyon Tırı'nda vatandaşlarımıza deprem anı yaşatılıp bilgiler veriliyor. Bu etkinliğe katkı sağlayan bütün kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. İlçemizi bekleyen en büyük tehlikelerden biri deprem ve çok kritik bir bölgede yaşıyoruz. Bu nedenle bu konu hakkında daha sıkı çalışmalıyız. Eğitimlerimize bilgilendirme etkinliklerimize hızla devam edeceğiz” dedi.

     Etkinlikte katkılarından dolayı Şarköy Arama ve Kurtarma Derneği (ŞAKUD'ne Kızılay tarafından plaket takdim edildi. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski