Türkiye İş Bankası 98. Yaşını Kutladı

 


      Milli mücadelemizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından "siyasi bağımsızlığı iktisadi bağımsızlıkla" perçinlemek amacı ile kurulan Türkiye İş Bankası 98. yaşını kutluyor.

     Türkiye İş Bankası Şarköy Şubesi de bankanın kuruluş yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk'ün anıtına çelenk sundu. Banka personelinin katıldığı törende Türkiye İş Bankası Şarköy Şube Müdürü Tuncay Lale tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye İş Bankası, kurulduğu ilk yıllardan itibaren sadece bankacılık faaliyetleriyle değil, aynı zamanda camdan tekstil ve dokumaya, şeker fabrikalarından kömür işletmelerine kadar 300'ün üzerinde iştirakiyle Türkiye ekonomisinin kalkınmasında kritik yol üstlendi.

     26 Ağustos 1924 tarihinde 2 şube, 37 çalışan ve 1 milyon gibi mütevazi bir sermaye ile yola çıkan İş Bankası 2 yıl sonra 100 yaşına basacak ve bir asrı devirecek.

     Bankanın 98. kuruluş yıldönümü vesilesiyle açıklama yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla sürdürülebilir değer yaratan geleceğin bankası olmak" vizyonlarının kendilerine ilham verdiğini ve 100. yıldan sonra da neler yapmaları gerektiği konusunda yol gösterdiğini söyledi.

     Aran, şöyle devam etti: "Biz de tarımdan sanayiye, turizmden ihracata tüm sektörlerde çiftçiye, sanayiciye, esnafa, memura, işçiye, tüccara dokunan, onlar için değer yaratan, anlam ifade eden, onların hayatında bir yer kaplayan ve samimiyetle 'Benim Bankam' dedikleri bir banka olma hedefiyle hareket ediyoruz. 26 Ağustos 2024'te 100. yılımızda her kesimde karşılığı olan bankacılık hizmetini yaratabilmeyi ve yolu İş Bankası ile kesişen herkese 'Benim Bankam' dedirtebilmeyi arzu ediyoruz. Bu konuda emin adımlarla ilerliyoruz."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski