ATAMIZI ÖZLEM VE SAYGIYLA ANDIK

 


    Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 84. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Şarköy'de de törenlerle özlemve saygıyla andık.
    Sunuculuğunu Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sezen Karataş’ın yaptığı, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenleri 10 Kasım Perşembe günü saat 08.55'de Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
     Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Kaymakam Hakan Kılınçkaya ve Belediye Başkanı Alpay Var tarafından sunuldu.
    Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı, tüm yurtta olduğu gibi yüce atamıza 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde Evrenosbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ömer Omak yönetiminde söylenen İstiklal Marşı ile birlikte şanlı bayrağımız yarıya indirildi.
   Sunuculuğunu Sınıf Öğretmeni Sezen Karataş 'ın yaptığı Kültür Merkezindeki tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nazan Aksoy yaptı. Aksoy konuşmasında “Sayın Kaymakamım, Sayın Protokol üyeleri, Kıymetli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Konuklar... Hayatının en son anma kadar ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz devlet adamı, büyük komutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 84. Yılında sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım törenlerinin; Atatürk' ün 57 yıllık hayatım, fikirlerini, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini anlamak ve anlatmak bakımından önemli olduğunu vurgulamak isterim. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi milletimizi derinden etkilemiş, büyük bir üzüntüye boğmuş. Atamızın vefatının ardından dünya liderleri tarafından yapılan açıklamalar ve basın manşetlerinin ortak noktası şudur ki; Mustafa Kemal Atatürk milletine bu ölçüde hizmet edebilen nadir devlet adamlarından biridir. Özgürlük mücadelesinde Dünya milletlerine örnek olacak bir sembol, eşsiz bir komutandır. Kurtuluş Savaşı'nın ardından söylediği "En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir." sözü milletinin kavuşmasını istediği çağdaş uygarlık seviyesinin göstergesidir. Atamız, Türk milletine inanmış, onun çalışma azmine ve sağduyusuna hep  güvenmiştir. Atatürk, toplumun her kesimine, köylüsüne, çocuğuna, gencine, öğretmenine, sanatçısına, sporcusuna, kadınına, askerine, yaşlısına değer vermiş ve destek olmuştur. O, tam anlamıyla bir halk adamıdır; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. Onun "Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır." sözü de bunu kana kanıtlar. Bugün, bizlere düşen görev, milletine hizmet etmekle övünen Atamızın yolunda, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk' ün açtığı yolda ilerlerken samimiyet ve inançla öğrenmeye, bir öğretmen olarak özveri ve azimle öğretmeye çalıştığım odur ki; "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, o da çalışkan olmaktır. "Mustafa Kemal Atatürk. Saygılarımla." dedi.              
     Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Duru  Duman "10 Kasım'' adlı şiiri okudu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerini ''Atatürk Ölmedi'' şarkısını sundular. 
     Akabinde Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu 4/B sınıfı öğrencilerinin ''10 Kasım'' gösterisini sunmalarının ardından 4/E sınıfı öğrencileri ''9'u 5 Geçe'' adlı müzikli gösterilerini sundular.
     Anma programı Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu öğrencisi Ayşe Melek Meriç'in ''Atatürk Yazar'' adlı şiiri okuması, 3/C sınıfı öğrencilerinin Atatürk'ün de sevdiği zeybek oyunlarından ''Harmandalı'' oyununu sunmaları, 4/D sınıfı öğrencilerinin ''Benim Adım Mustafa'' adlı oratoryosunu sunmaları ile devam etti.                      .
      Program 10 Kasım Atatürk Haftası münasebeti ile ilçemiz genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.        .
    Öğrencilerin ödülleri Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Alpay Var ve İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan tarafından verildi.
     Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girip ödül alan öğrencilerin isimleri ve okulları şöyle:
     RESİM YARIŞMASI: 1. Azra Kaplan (Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu), 2. Çağan Kocaman (Cumhuriyet İlkokulu), 3. Kıvanç Koçer (Müreftet İlkokulu)                                 
     ŞİİR YARIŞMASI: 1. Devrim Topçu (Hoşköy Ortaokulu) 2. Efe Gülcan (Evrenosbey Ortaokulu), 3. Emeni İbrahim (İmam Hatip Ortaokulu)
     KOMPOZİSYON YARIŞMASI: 1. Enes Hamza Polat (17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 2. Miray Yazar (Şarköy Anadolu Lisesi) 3. Burcu Ela Sözer (Mürefte Anadolu Lisesi)
     Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programını Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu hazırladı.                                


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski