ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER YİNE ŞARKÖY'Ü TERCİH ETTİ

 

6-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Birliği destekli üniversite gençlik programı Erasmus+ üçüncü kez Şarköy'de düzenlendi. On ay içerisinde üçüncü kez gerçekleştirilen projeye bu sefer de çok farklı ülkelerden katılımcılar dahil oldu.Litvanya, Gürcistan, Pakistan, Ukrayna, İrlanda, Ermenistan, Türkiye ve Ukrayna'dan gelen katılımcılar Şarköy'de olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler.  Bu seferki proje koordinatörü Süleyman Aydın gazetemize yaptığı açıklamada;"Virtual Inclusion for Young Generation yani gençlerin gerçekte ve sanalda hayata dahil edilmesi konulu Erasmus+ projesi Belçika Ulusal Ajansı tarafından onaylanmış ve tüm masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanmıştır. Bu süreçte desteğini esirgemeyen Sohbet Motel sahibi Cüneyt Keresteci'ye ve Şarköy halkına şükranlarımı sunuyorum." Dedi.Evrenosbey Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni ve Erasmus+ eğitmeni Musab Önen "Bu proje ile, katılım sağlayan gençlerin var olan becerileri geliştirilmekle birlikte farklı kültürlere karşı ön yargıların kırıldığı bir sosyal araç olmuştur. Gençler kendi ülkelerini anlatma fırsatı bulup, çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kuruluyor. Ayrıca; ülkemize gelen gençlerin kültürümüzü daha yakından tanımaları, Türkiye'mize karşı olan önyargıların da kırılmasını sağlamıştır.Litvanyalı katılımcı Kornelija Garloite, ilk defa Şarköy ve dolayısıyla Türkiye'de olduğunu belirtip insanların insanların sıcak kanlılığından dolayı çok etkilendiğini söyledi. Bütün dostlarına Türkiye'yi tavsiye edeceğini de sözlerine ekledi.Pakistan'dan gelen katılımcı Muhammad Sadıq, Türkiye gibi modern ve Avrupa-Asya arasında bir köprü vazifesi gören kültür mozaiği ülkemizde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.Gürcistanlı katılımcı Temuri Sukashvili dünya çapında birçok Erasmus+ projesine katıldığını; fakat Şarköy'de gerçekleştirilen projeden ayrı bir keyif aldığını ve çok faydalı olduğunu dile getirdi.Ukraynalı katılımcı Alona Novak ise projeye katılmak için 36 saatlik otobüs yolculuğuyla Şarköy'e geldikleri i; çünkü ülkelerindeki savaştan dolayı havaalanlarının bombalandığını ve kullanılamadıklarını belirterek,"iyi ki Türkiye ve Şarköy'e gelmişiz, Türkleri çok seviyoruz özellikle de yemek kültürünü" dedi.

 Şarköy Yöresi Turizm ve Tanıtım Derneği başkanı ve aynı zamanda Sohbet Motel yöneticisi Cüneyt Keresteci ise yaptığı açıklamada; fiziki ve hizmet şartlarını sağladıklarından dolayı proje gruplarının üçüncü kez Şarköy'ü ve otellerini tercih ettiklerini belirtip, yerli ve yabancı mi safirlerin Şarköy'de olmaktan dolayı son derece mutlu ve huzurlu olduklarını söyledi. Keresteci; Kışın gelen konuklara iyi bir ısıtma, iyi hizmet ve lezzetli yemekler sunduklarını ve bunun sonucunda Erasmus+ projelerinin artık genel olarak Şarköy'de  yapıldığını belirtti.           

Yılda ortalama 1 ay kadar Erasmus+ katılımcılarını konuk etiklerini ve bu konaklamaların şehir ekonomisine ve tanıtımına direkt veya dolaylı yoldan çok faydası olduğunu söyleyen Keresteci, proje koordinatörlerine neden Şarköy'ü tercih ettiklerini sorduğunda; güvenli, rahat ve ekonomik cevabını aldığını belirtti.Şarköy'ün doğal güzelliklerinin ve dokusunun korunması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen Keresteci, turizmin Şarköy için en önemli sektör olduğunu ve Şarköy halkının ve esnafının bunun bilincinde olarak, konuklara son derece misafirperver olduklarından dolayı teşekkür etti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski