EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN PIRPIR SAHİPLERİNE UYARI

 

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçemizdeki çiftçilerimizin kullandığı 'Pırpır' tabir edilen Tarım Aracı sahiplerinin uyması gereken trafik kuralları hakkında açıklama yaptı.                          

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Ülkemizde her yıl trafik kazaları nedeniyle birçok vatandaşımız yaralanmakta veya hayatını kaybetmektedir. İlçemiz mahallelerinde çiftçilerimiz tarafından tarım aracı olarak kullanılan, halk arasında pırpır olarak tabir edilen araçların (tescil dışı araç) tarım niteliğinde olan işler haricinde şehir merkezinde kullanılması, anayollarda özellikle akşam hava karardıktan sonra kullanılması, reflektör vb. aydınlatmaları takmamaları trafik düzenini tehlikeye atmaktadır.                                       

Maddi hasarlı veya yaralanmalı trafik kazalarını en aza indirgemek için pırpırların; tarım niteliğinde olan işler haricinde şehir merkezinde kullanılmaması, anayollarda özellikle akşam hava karardıktan sonra kullanılmaması, seyir halindeyken araçlara yol vermeleri ve mutlaka reflektör vb. aydınlatmalar takmaları gerekmektedir. İlçemizde güvenli bir trafik düzeni sağlamak için bu hususların pırpır kullanıcıları tarafından dikkate alınması önemle rica olunur."        

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski