Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı
     Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı ve itiraz süreci başladı. Muhtarlar seçim listelerini alarak muhtarlıklara astılar.

     SON TARİH 2 NİSAN 
     Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yaptı. Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.
     VATANDAŞLAR BAĞLI OLDUĞU MUHTARLIKLARDAN LİSTELERİ KONTROL ETSİN
     İlçemizin en fazla seçmeni bulunan İstiklal Mahallesinin Muhtarı Mustafa Başaran seçmen listeleriyle ilgili yaptığı açıklamada: “14 Mayıs 2023 Pazar Günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerine katılacak Mahalle sakinlerimizin listelerini seçim kurulundan aldık.  Vatandaşlar 20 Mart 2023 ile 02 Nisan 2023 tarihleri arasında askıda kalacak olan listeleri bağlı olduğu muhtarlıklardan kontrol edebilirler” dedi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski