Polis Teşkilatımız 178 Yaşında

 


Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş Yıldönümü Şarköy’de törenlerle ve çeşitli etkinlik ve yarışmalarla kutlandı.10 Nisan Pazartesi günü saat 10.00 da Cumhuriyet Meydanında yapılacak tören havanın yağışlı olması nedeniyle Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.Sunuculuğunu Polis Memuru Soner Gülseven’in yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. 


Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem yaptı.Bilal Erdem konuşmasında “Sayın Belediye Başkanım, Garnizon Komutanım,daire amirlerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, değerli vatandaşlarımız, meslektaşlarım, emekli mensuplarımız hepiniz 178. kuruluş yıldönümümü münasebetiyle düzenlediğimiz törene hoş geldiniz, şeref verdiniz. 10 Nisan 1845 Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü olarak kabul ediliyor. Nice devletler kurmuş bir milletin ferdi olarak çok iyi biliyoruz ki;1845'den önce de halkın huzur, nizam ve güvenliğini sağlayacak sistemler mevcuttur. 178 yıl bana şunu ifade ediyor. Benim meslekteki 25. yılım, çeyrek asır ediyor.Sekiz yıl polis koleji, polis akademisini saydığımız zaman 33 yıl oluyor. Modern Polis teşkilatının 178 yıllık serüveninin beşte birini bu meslekte geçirmiş bulunmaktayım. 25 yıl aslında kısa bir zaman olarak gözükebilir. Aslında ömrümün yarısından fazlası bu teşkilatta geçti. 14 yaşından beri bu teşkilatın içindeyim. Benim için çok şey ifade ediyor. Ülkemin beş farklı vilayetinde dünyanın üç farklı ülkesinde teşkilatımızı temsilen görev yaptım. Ben polisliğe iki açıdan bakıyorum. Birincisi polislik mesleğinin bize verdikleri, ikincisi ise polislik mesleğini vatandaşa borçluyuz. Nice günler geçti bu meslekte o gün bir roman yazmaya kafiyiz, bir tecrübe sağladı. Bir annenin bir gün lükken kaçırılan bebeğini  yirmi gün sonra tekrar onun kucağına verebiliyorsunuz o  annenin unutamayacağınız minettar bakışları ve duaları sizi senelerce ayakta tutabiliyor. Ya da zarar görmüş, mağdur olmuş bir vatandaşın mağduriyetini giderdiğiniz zaman size müteşekkir bakışları inanılmaz bir fırsat sunuyor. Bize bu meslek kendini gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Gecenin bir saatinde yardıma muhtaç, sesini duyuramayan insanlar oluyor, bizim arkadaşlarımız onların elinden tutuyor, yardım ediyor ve bundan kimsenin haberi olmuyor. İşte teşkilatın bize sunduğu imkan bu aslında. Elbette silahımız, rütbemiz, formamız,maaşımız, emeklilik hakkımız bir tarafa ama bu imkan hiçbir şekilde bize hiç kimsenin vermeyeceği bir imkanlar. Halka dokunuşumuz aynı şekilde bugün modern polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümü ama bu haftayı halkla iç içe olmak için kullanıyoruz. Bu bir hafta değişik, sportif etkinlikler düzenliyoruz. Bizim olmadığımız  ortamlarda ne olduğunu çok iyi gördük. Sokakları kimlerin doldurduğunu çok iyi biliyoruz. Sürekli sahada olmak, gece gündüz vatandaşın yanında olmak, mağdura kapımızı açmak onlara güven vermek evet devlet olarak biz varız demek bizim varlığımızın en güzel göstergesidir. Aranızda sanırım benim kadar meslek tecrübesine sahip çok az arkadaşımız var, emeklilerimize saygı duyuyorum. Mesleğimle her zaman gurur duyuyorum.Bende sizi aynı duygularla,ilerleyen yıllarda da kazasız belasız devam etmenizi temenni ediyorum. Rabbim  ayağınıza taş değdirmesin.Tüm vatandaşlarımıza, herkese tekrar teşekkür ediyorum. Ayağınıza sağlık bizleri şereflendirdiniz. Teşekkür ediyorum. Sağolun." Dedi.


Törene Belediye Başkanı Alpay Var, Garnizon Komutanı Uğur Tanrıverdi, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem,  Emniyet mensupları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri,emekli polisler ve vatandaşlar katıldı.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski