19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ŞARKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

 


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde büyük coşkuyla kutlandı.                          İlçemizdeki kutlamalar 19 Mayıs Cuma günü saat 09.30 da düzenlenen çelenk töreniyle başladı. Sunuculuğunu 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Serkan Çelik’in yaptığı törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelengi İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Davut Ertiryaki tarafından sunuldu. Çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal marşımız söylenerek şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Sunuculuğunu 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Mehmet Akyel’in yaptığı Cumhuriyet Meydanındaki tören saat  10.00 da İstiklal Marşımızın  söylenmesi ile birlikte şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Davut Ertiryaki tarafından yapıldı. Ertiryaki konuşmasında "Sayın Kaymakamım, sayın protokol üyeleri, değerli konuklar, kıymetli basın mensupları ve geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler. Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 104. yıldönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı19 Mayıs 1919 tarihidir.Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve  özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.Sevgili gençler, "Siz Türk'eistiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız." Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde,büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Unutmayınız ki, "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." Sözde değil, özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum."dedi.

Davut Ertiryaki’nin konuşmasının ardından kutlama mesajları okundu. Daha sonra 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Murat Baş “O Geliyor" adlı şiiri okudu.Gençliğe Hitabe’yi 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hakan Batır seslendirdi. Ardından Şarköy Anadolu Lisesi öğrencisi DenizKoca öncülüğünde Gençliğin Ataya Cevabı öğrenciler tarafından okundu.              Daha sonra “Bandırma Vapuru“ adlı şiiri 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Yamaç okudu.Ardından Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı adına “Şeref Çağrısı”nı Şarköy Anadolu  Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet  Çetin yaptı. İlçemiz öğrencileri tarafından hazırlanan Jimnastik gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi.Daha sonra Şarköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından Cumhuriyet Ortaokulu'nda açılan Halk Oyunları Kursunda Usta Öğretici Akın Aşık tarafından eğitilen öğrenciler oyunları ile programa damga vurdu.Halk Eğitimi Merkezi Büyükler Folklor ekibinin gösterisinin ardından 19 Mayıs konulu Resim, Şiir, Kompozisyon ve OrtaMesafe koşu yarışmalarında ve spor müsabakalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Derece alan öğrencilere ödülleri 1.olanlara İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 2. olanlara Belediye BaşkanıAlpay Var, 3.olanlara Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Talip Aykaç tarafından verildi.           

Derece alan öğrencilerin ve isimleri şöyle:                             

RESİM YARIŞMASI             

1. Göksu Karayer (Şarköy Anadolu Lisesi)                           

ŞİİR YARIŞMASI                 

1. Balım Nur Özkan ( Şarköy Anadolu Lisesi)                           

2. Eylül Göktaş ( 17 Kasım Şarköy Anadolu Lisesi)              

KOMPOZİSYON YARIŞMASI                                                

1. Selma Nur Sadunoğlu (Özel  Şarköy Anadolu Lisesi)

2. İsmail Hakkı Büyüktarı ( 17 Kasım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi)                          

3. Gülsüm Baş ( Şarköy Anadolu Lisesi)                                 

ORTA MESAFE KOŞU         

1. Talha Öztürk ( Şarköy Anadolu Lisesi )                         

2. Yağız Yıldız ( Şarköy Ana- dolu Lisesi )                                

3. Sabri Güler ( Cumhuriyet  Ortaokulu )                                 

Ödül törenin ardından bando gösterisi yapıldı ve Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Şaban Altınsuyu ve Yusuf Arslan tarafından hazırlanan program sona erdi.              


 



     



   .

       



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski