Belediye Meclisi Toplandı

 

Şarköy Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 2 Mayıs Salı günü saat 14.00'de Kent Müzesindeki toplantı salonunda yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir başkanlığında yapılan toplantıya belediye meclis üyeleri Bahadır Keresteci, Ahmet Yalçın Başer ve Sercan Yılmaz mazeretleri nedeniyle katılamadı.                                           

Toplantı öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimizi ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız söylendi.             

Toplantıda görüşülerek karara bağlanan gündem maddeleri şöyle:               

Gündemin birinci maddesinde 2022 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları oy birliği ile kabul edildi.      

Gündemin ikinci maddesinde İstiklal Mahallesi 666 ada 3 parselde bulunan belediye hissesini satın alma talebi imar komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Hoşköy Mahallesi 4540 parsel için imar planı değişikliği talebi imar komisyonunun olumlu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde 06 Şubat 2023 tarihli depremler sonrası ilçemiz yapı ruhsatı ve inşaat uygulamalarına ilişkin düzenlemelerin görüşülmesi talebinde çalışmaların devamına oy birliği ile karar verildi.        

Gündemin beşinci maddesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 05.04.2023 tarihli yazısı ile iletilen 12.12.2022 tarih ve 182 sayılı Şarköy Belediye Meclis Kararına yapılan itirazın görüşülmesi talebi imar komisyonuna havale edildi.                

Gündemin altıncı maddesinde Şerif Ermiş'in İstiklal Mahallesi 996 ada 15 parsel için imar planı değişikliği talebi imar komisyonuna havale edildi.                                

Gündemin yedinci maddesinde memur boş kadro ihdası görüşüldü. Resmi gazetede yayımlanan genelgeye göre Afet İşleri Müdürlüğünün kurulması oy birliği ile kabul edildi.            

Gündemin sekizinci maddesinde memur dolu kadro derece değişikliği görüşüldü. Resmi gazetede yayımlanan genelgeye göre kadro derece değişiklikleri oy bbirliği ile kabul edildi.                          

Gündem dışı madde olarak;

Cumhuriyet ve Camikebir Mahallerinde 5, 6 nolu plan notu değişikliği talebi oy birliği ile kabul edilerek imar komisyonuna havale edildi.

Camikebir, Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerinde plan notu ile ilgili yapılması gereken hususlar oy birliği ile kabul edilerek imar komisyonuna havale edildi.       

Görüşülen maddelerin ardından meclis 1 Haziran Perşembe günü saat 14.00'de toplanmak üzere oturumunu sona erdirdi.      

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski