MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

 


 

Muhtarlar Günü Şarköy'de 19 Ekim Perşembe günü saat 10.30 da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk töreni ile kutlandı.

     Muhtarlar Günü kutlama törenine Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Yanık, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan,Muhtarlar Derneği Başkanı Lütfü Akşar, siyasi parti temsilcileri, Daire Müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

     Sunuculuğunu Cumhuri Mahallesi Muhtarı Suna Renkveren Özsoy'un yaptığı törende Gaziköy mahallesi muhtarı Ali Altıntaş, Hoşköy mahallesi muhtarı Emine Açar ve İğdebağları mahallesi muhtarı Özcan Balıkçı tarafından Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği çelengi sunuldu.

    Ardından Atatürk ve Türk büyükleri adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu,İstiklal marşımızın söylenmesinin akabinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.    

     Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tepeköy mahallesi muhtarı Mustafa Barış yaptı. Barış konuşmasında; "Sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, sayın garnizon komutanım, değerli siyasi parti temsilcilerim, sayın basın ve birbirinden değerli çalışma arkadaşım sevgili muhtarlarım,Türkiye muhtarlar günü kutlama programımıza hoş geldiniz. Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kuruluş tarihi 19 Ekim 1829 dur ve 2015 yılında 19 Ekim muhtarlar günü ilan edilmiştir. Bu günün muhtarlar günü ilan edilmesinde başta sayın cumhurbaşkanımıza, gazi meclisimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Öncelikle görev yaptığım il ve ilçemde bulunan tüm muhtar arkadaşlarımın 19 Ekim muhtarlar gününü en içten dileklerimle kutlarım. Muhtar kelime anlamı ile Türk toplumuna tarihsel geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle söz sahibi, seçilmiş eren ve ihtiyar anlamına gelmektedir. Nasıl ki siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurları ise ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün dediği gibi muhtarlarımızda demokrasimizin temel taşlarıdır. Muhtar demek emek demek, fedakarlık, sınırsız hizmet, hoşgörü anlayışına sahip olmak demektir. Vatandaşlarımızın dertlerine, sevinçlerine iyi ve kötü günlerine ortak olmaktır. Bu bağlamda bizim için burada toplanan misafirlerimize tüm muhtarlarım adına teşekkür ediyorum." dedi.

     Törenin sonrasında yapılması planlanan kahvaltı programı milli yas nedeniyle iptal edildi.                      .

    

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski