Genç Sporcumuz Dünya Şampiyonu Oldu

           


Şarköy Genç Yiğitler Spor Kulübü Derneği, 8 sporcusu ile katıldığı 17-21 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul'da yapılan 8. Uluslararası Turkish Open Wako Dünya Kupası'nda 1 Dünya Şampiyonluğu ve 1 Dünya Üçüncülüğü kazanarak büyük bir başarı elde etti.

     Şampiyonada Aybüke Özdemir Dünya 1. olarak Altın Madalya, Akif Sevim Dünya 3. olarak Bronz Madalya kazandı.

     Dünya Şampiyonu olan Aybüke Özdemir'in kupasını Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı takdim etti.

Başkanı Ercan Akpunar'ın öğrencileri 42 ülkeden 3680  sporcunun katıldığı 8. Uluslararası Turkish Open Wako Dünya Şampiyonasında ilçemizi en iyi şekilde temsil ettiler.

     Türk Kickboks'una başarı kazandıran Şarköy Genç Yiğitler Spor Kulübü Derneği Kickboks Antrenörü Siyah Kuşak 2.Dan, Taekwondo Antrenörü Siyah Kuşak 3.Dan Fatih Akarca ve Kulüp Başkanı Ercan Akpunar'ın öğrencileri 42 ülkeden 3680 sporcunun katıldığı 8. Uluslararası Turkish Open Wako Dünya Şampiyonasında ilçemizi en iyi şekilde temsil ettiler.

    Dünya Kupasında ilçemizi Aybüke Özdemir; 18 Kilo Alt Minik Bayan Point Fıghtıng, Can Çetindağ; 24 Kilo Alt Minik Erkek Point Fıghtıng, Akif Sevim; 24 Kilo Alt Minik Erkek Point Fıghtıng, 

Poyraz Kara; 24 Kilo Alt Minik Erkek Point Fıghtıng,

Ece Naz Kara; 28 Kilo Minik Bayan Point Fıghtıng, 

Selen Kılıç; 36 Kilo Üstü Alt Minik Bayan Point Fıghtıng, 

Furkan Eymen Akarca; 32 Kilo Minik Erkek Point Fıghtıng, 

Yiğithan Akpınar; 52 Kilo Yıldız Erkek Kıck Lıght-Point Fıghtıng, (2 Branş) temsil

ettiler.

      Antrenör Fatih Akarca; gazetemize yaptığı açıklamada; "Şarköy Genç Yiğitler Spor Kulübü Derneği olarak 8 sporcumuzla katıldığımız Dünya Şampiyonasında ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik. Şampiyonada kendi sıklet ve kategorilerinde yarışan sporcularımızdan Aybüke Özdemir Dünya birincisi olarak Altın Madalya, Akif Sevim Dünya üçüncüsü olarak Bronz Madalya kazanarak bizlere büyük bir onur ve gurur yaşattılar. Bizleri her zaman destekleyen Şarköy Belediye Başkanı SayınAlpay Var'a, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın ProfDr. Adnan Sevim'e, Sporcularım ve aileleri adına çok  teşekkür ederim. Yarınlarımız olan tüm çocuklarımızı spora davet ediyoruz." dedi.

     Şarköy Gazetesi olarak Dünya Kupasında birinci ve üçüncü olan genç sporcularımızı kutluyoruz.               .
















Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski